V-Nuntium - Wouter Mulders

V-Nuntium

BELGICA Per nuntium V

Nieuws, in blokjes van vijf.
Kort, betrouwbaar en zonder al te grote leesinspanning.

Sectiones

Ander nieuws, in blokjes van drie.
Direct, betrouwbaar en interessant.

Kepler News and Features Kepler News and Features RSS

Het Nieuwsblad : Wielrennen Het Nieuwsblad : Wielrennen

 • PODCAST WK. “We pakten brons op het WK koffiemalen”
  on 21 september 2021

  Derde dag van het WK wielrennen in Vlaanderen, vierde Belgische medaille. Zonder een inbreker met navigatietalent had het er nog één meer kunnen zijn. De 18-jarige Alec Segaert pakte met 52 honderdsten brons op wat met die kleine versnellingen leek op een WK koffiemalen. Wielerredacteur Bram Vandecapelle vertelt ons de ins and outs over het parcours voor de WK-wegrit van zondag, dat hij ging verkennen met Jasper Stuyven. Zijn conclusie: Julian Alaphilippe heeft een probleem. En Bram blikte vooruit op de Mixed Team Relay. In tegenstelling tot zijne Majesteit de Koning is Bram een lauwe fan.

 • Arnaud Démare en titelverdediger Julian Alaphilippe voeren Franse selectie aan op WK
  on 21 september 2021

  De Franse bondscoach Thomas Voeckler heeft dinsdag zijn selectie van negen renners voor het wereldkampioenschap bekendgemaakt. Naast titelverdediger Julian Alaphilippe neemt ook Arnaud Démare zondag de start in Antwerpen. Voor de 30-jarige Démare, in 2011 wereldkampioen bij de beloften,wordt het nog maar het derde WK bij de elite. In 2015 werd hij 38e, een jaar later gaf hij op.

 • Van Bernard Hinault over Eddy Merckx tot Tom Boonen: deze prominente gasten tekenen present op het Gala van de Wereldkampioenen
  on 21 september 2021

  Aan de vooravond van de WK-wegrit bij de mannen vindt zaterdag in de Leuvense Brabanthal het Gala van de Wereldkampioenen plaats. Voor die feestelijke aangelegenheid worden ale wereldkampioenen bij de mannen en vrouwen uitgenodigd. Van Bernard Hinault over Eddy Merckx tot Tom Boonen. Deze namen tekenen alvast present.

Het laatste filmnieuws! – FilmTotaal Het laatste filmnieuws met trailers, foto’s, achtergronden, acteurs en actrices, informatie, filmposters en discussie.

Het Nieuwsblad : Bree Het Nieuwsblad : 3960 – Bree

 • Twee gewonden na ongeval in Bree
  on 21 september 2021

  Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Kloosterpoort zijn maandagvoormiddag twee auto’s gebotst. Een vrouw (29) en een minderjarige jongen raakten gewond.

 • Anastasiia en Maxime in Bree
  on 21 september 2021

  Maxime Magné (27) uit Bree, marketeer

 • Dansclub Gerdak viert 40-jarig bestaan
  on 19 september 2021

  Dansclub Gerdak vierde – met een jaartje vertraging wegens corona – zijn 40ste verjaardag. “Elke week bieden we momenteel 13 uren dansles aan,” aldus voorzitter Ivo Vliegen. “Daarbij onder meer kleuterdans, freestyle en stijldansen. En natuurlijk mag ik onze G-dansles voor mensen met een beperking niet vergeten. Allemaal samen blijven we onze leuze uit de begindagen ‘als het kriebelt, moet je… dansen’ nog steeds trouw.”

 • Plantjesweekend Kom op tegen kanker
  on 19 september 2021

  Dit weekend werden er ook in Bree plantjes verkocht voor de actie ‘Kom op tegen kanker”.

 • Bromfietsers (52 en 80) gewond na aanrijding in Bree
  on 19 september 2021

  Twee bromfietsers zijn zondag rond 13.50 uur gebotst op de Rorenweg. De vrouw (52) uit Halen en man (80) uit Diest raakten gewond.

Benieuwd naar nieuws van eigen pen & Potlood?