Tips voor afbeeldingen online: klein houden.

Tips voor afbeeldingen online: klein houden.

Je website, is je uithangbord, I said it before, dat beseft iedereen ook maar al te goed. Je toont namelijk je kunnen adhv afbeeldingen en/of filmpjes. Maar met welke zaken dien je nu rekening te houden inzake afbeeldingen?

Het is belangrijk om je afbeeldingen niet als grote bestanden te gaan uploaden. De meeste afbeeldingen zijn groot van resolutie zeker als je ze zelf hebt gemaakt of hebt laten maken door een fotograaf.

Why not?

  • Je website zal vertragen. Dit zorgt ervoor dat je bezoeker ook weer snel zal vertrekken. Time is money they say, helaas is geduld dat (nog) niet. Als je je afbeelding schaalt of als thumbnails weergeeft, los je het al op.
  • De webruimte is ook in plaats beperkt, hoe groter je afbeelding, hoe meer plaats ze innemen. Zonde, want ze worden dus vaak niet groot weergegeven en ohja, je webruimte zal je moeten upgraden wat je achteraf weer geld kost.

Hoe verklein ik ze?

Photoshop? “Daar ken ik helemaal niets van…”
Geen probleem, online kan je tegenwoordig ook al je afbeeldingen bewerken. “Man’s best all knowing friend”, Google adviseert om je foto’s eventueel bewerken bij fotoaanpassen.nl. Handig voor enkele foto’s, maar als je er een hele hoop dient te wijzigen, al snel een tijdrovend bezigheid.
Daar zijn echter ook plugins voor, vraag ernaar, spaart je tijd want time is money.

Greetings,
Yours Womu