Succesvol festival georganiseerd – opleiding Communicatiemanagement: El Opglabbeats

Succesvol festival georganiseerd – opleiding Communicatiemanagement: El Opglabbeats

Wow, volledig geslaagd in het eerste academiejaar, eindelijk! Na drie maanden van blijdschap, vrijheid en véél vakantiewerk terug naar de Xios. Reporting for duty. En dat was al vanaf dag één direct terug “aan ’em” (erin vliegen) zoals ze zeggen in mijn dialect. Het programma: photoshop, indesign, marktanalyse, copywriting, visuele communicatie (lees: filmpjes regisseren en maken), een event organiseren, uitstap naar London, uitstap naar Someren,.. Amai, een druk, druk programma!

Het tweede jaar is een HST, maar wel een leuke HST. Je leert veel op korte tijd, dat ertoe doet, maar je doet ook veel leuke extra’s wat er eigenlijk niet toe doet.
Photoshoppen is bijvoorbeeld fun. Heb je de behoefte om mensen hun foto’s te ruïneren of op te vrolijken zoals ik? Dan zul je houden van dit vak. De lessen geven je de nodige skills. Een tekst voorzien van beeld? Nu maak je het zelf. Een beeld voorzien van tekst? Dat leer je bij copywriting. Opdrachten zoals nieuwe producten promoten of kritische recensies schrijven omtrent een dvd behoren tot je taken. Het kribbelen is voorbij vanaf nu, je leert opnieuw schrijven, een verhaal te vertellen.

 Storytelling noemt dat in vakjargon. In ieder van ons zit een Spielberg. Ook dat begrijpt de Xios goed. Via visuele communicatie leer je de kneepjes van het vak. Je ontdekt nu de wereld van bewegende beelden. Hoe gebruik ik de camera? Wie werkt mee aan een spot? Welk televisiesysteem werkt in welk land? Weet je het niet? Geen probleem, dat komt wel, daarom zit je er.

“Waar zijn die handjes” of “Waar is dat feesje? Hier is dat feesje” In je tweede jaar plan je een event van a tot z. Je start een evenementenbureau op en creërt een team. Mijn team was het Solve-team. Een team dat startte als kennissen in de richting, die ware vrienden werden.
Met 5 slimme kerels stampten we het lokale festival “El Opglabbeats” uit de grond en deden heel Opglabbeek en omstreken trillen op zaterdag 12 mei 2012. Het succes mocht er zijn en tot heden wordt er nog steeds over El Opglabbeats gesproken. Zaterdag 12 mei, de dag dat een muziekfestival terug democratisch werd. Voor een schammele 20 euro had je.. gedanst, geluisterd en gedronken en jawel, veel gedronken, voor weinig geld.

Mag ik afsluiten met de drie hoogtepunten van 2011-2012?

Op 3… De twee-daagse naar Someren. Jawel, ik heb in de Belgische selectie gezeten toen de eer van het Vaderland verdedigd moest worden. De stand werd 10-4. De Nederlanders konden helaas de koude douche niet voorkomen tegen de uiterst getalenteerde generatie communicatiemanagement voetballers.
Op 2… De week naar London. Hoe kan ik het best kort samenvatten? euhm.. Awesome!
Op 1… Het hoogtepunt: El Opglabbeats een, nee, ons lokaal festival voor en door studenten. Met de pientere kerels van Solve Events als een tattoo op het geheugen gezet.