Zelfreflectie ervaringen – opleiding Communicatiemanagement: De wederopstanding

Zelfreflectie ervaringen – opleiding Communicatiemanagement: De wederopstanding

Zomer 2010. Terug naar af. Sinds 2008 was ik een student van de Katholieke Universiteit Leuven. En er rotsvast van overtuigd om te slagen. Helaas, niet gelukt. De eerste keer dat mij iets niet lukte, verdomme toch. Hoe kwam dat? Te jong? Niet rijp genoeg? De richting Communicatiewetenschappen en erin afstuderen, een grote droom, helaas niet gelukt. Na twee jaar ploeteren aan het auditorium Max Weber, terug zonder brevet, en met veel ingeslikt water, naar Limburg. En nochthans meer als de helft wel geslaagd. Voor de helft verdrinken, dat bestaat natuurlijk niet.

Wat nu gedaan? De zwembandjes weer om doen? Terug naar het ploeterbad? Neen. Communicatie dat was, ahum, dat is en blijft mijn ding. Communicatie in Limburg? Eén adres: Vilderstraat 5, 3500 Hasselt. De Xios. Een nieuwe start, die krijg je normaal niet als je verdrinkt, dan is het meestal fini. Maar nu dus niet. Ik mocht nog een keer duiken, duiken in de golf Communicatiemanagement.

Wat leer je er zoal in het eerste jaar? Creatief zijn. Hoe leer je dat? Wel er bestaan tips voor. Je leert terug rechtstaan, hoe het hoort, respect afdwingen met een betoog. Maak het jezelf makkelijk, borst vooruit, voetjes op de grond en hup, grijp die aandacht van je publiek. Leer hoe je digitaal fototoestel werkt. Je kan er meer mee dan vakantiefoto’s maken, wist je dat al? TV kijken, naar de cinema gaan, de krant lezen, magazines doorbladeren, het krijgt een nieuwe dimensie, en je kan het zonder commentaar doen van je ouders want het is van belang dat je de mediawereld van Vlaanderen ontdekt, liefst tot in de puntjes.

Beknopt over 1 CM? Geslaagd, de wederopstanding van mezelf was ingezet! Oef.